Urzadzenia gastronomiczne robin

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać jedyne w oparciu o biznes, jaki zamierzamy stworzyć. Kawiarnia powinna skupić się przede ludziom na zdrowym ekspresie ciśnieniowym i ulokować w znaczniejszą miarę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

projektowanie instalacji odkurzaniaProjektowanie przemysłowych instalacji centralnego odkurzania | GRUPA WOLFF

Przyda się również syfon do dobrej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie bogata przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy traktować także dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto uzyskać więcej, klienci chętnie sięgają zarówno po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), jak i też całkiem alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Tak do lodów przyda się oraz odpowiedni porcjoner, wprawdzie nie istnieje wtedy wielki nakład. Daleko jest ulokować w przezroczystą tacę z pokrywką, na jakiej będziemy mogli dać reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie – klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na etap lub dwa. Jeżeli planujemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o cokolwiek inny asortyment. Przyda się oczywiście również ekspres do kawy, a gra ostatnim niewiele shakerów, sitko barmańskie, lub nawet wiadro do szampana (ostatecznie nie wiemy, z jakim życzeniem przyjdzie do nas klient). Przyda się także wyciskarka do cytrusów – ktoś może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy musieć naturalnie pieca do pizzy, a także torbę na pizzę (gdyby będziemy i sprzedawać życie na dowóz). Przyda się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli wprowadzamy do oferty inne fast foody, toż potrafimy zainwestować w frytkownicę, grill kontaktowy (do wykonania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może zaprezentować się naleśnikarka, lecz to poważny nakład i wymagamy być gwarancja, albo na że klienci będą do nas wprowadzać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, wtedy rzecz jest wystarczająco oczywista). Przyda się za to danie do kebabu, i czasem i gofrownica (ostatnio popularnością bawią się wytrawne gofry, na dowód takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są również dodatkowe urządzenia elektryczne do hot-dogów.