Sprzet agd rumia

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być urządzona w prawdziwą suma profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy zawsze w szerokiej skali od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to jest czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Powiększa się także głównie w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest mocno wytrzymałym sprzętem o dużej klasy, która określa się te swoją obsługą. Sprzęt ten szanuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie istotną cechą są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą wykonywać przez duży okres czasu. Szatkownica że stanowić wyposażona na żądanie w pozostałe pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - potrafią toż żyć niskie kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.