Poczestunek dla kontrahenta a vat

sage symfonia kontakt

Wszyscy lubimy zapraszać pracowników i gościć ich znacznie luksusowymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy obowiązkowi i podejmujemy ciągnąć się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w zeszłej chwili. Ukazuje się jednak, że często najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad przygotowanie dla mężczyzn deski serów.

Dobór serów
Że mamy właśnie taką ofertę, warto zaserwować sery zrobione z innych rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Skutecznym wyjściem jest też stworzenia ich regionami. Uzna toż naszym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w jakich często też nie byli. Warto na taką uroczystość być i przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, by zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery dobre od łagodnych. Zatem jest złożyć je trzymając odpowiednią aranżację.
Aranżacja
Sery układamy w okręgu, zaczynając od najprostszego (najlepiej zaplanować go na godzinie 12), stopniowo mając do coraz wyższych. Dzięki temu nasi pracowniki poczują subtelne różnice w apetycie i zapachu danych produktów.
Estetyka
Sery możemy udzielić na specjalnej, danej do tego desce, która zakupimy w części sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także wykorzystać do ostatniego mocnej podstawki lub drewnianej deski, mając jednak o tym, że pragnie być ona dana wyłącznie do ostatniej czynności. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, dobrze jest podać w cieplejszych cząstkach. Inne możemy przynosić w plastrach. Tutaj ważne będą krajalnice do sera, które dadzą nam pokroić ser w długie i bezpieczne plastry.
Dodatki
Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Potrafią żyć więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest dać w osobnych miseczkach, gdyby nie zamieniły się z obsługiwanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy.
Dobre wino
Do deski serów powinniśmy zaserwować i dobre wino. Najpopularniejszym zabiegiem będzie dobranie wina powstającego z tego samego regionu, co stosowane przez nas sery.