Maszynka do miesa elektryczna cena

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które zdobywane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest zdecydowanie wyższa niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Duży asortyment wilków na targu zezwala na dobór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu okres na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) a nie wymaga ogromnego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co daleko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała klasa wykonania stanowi o wielkiej siły maszyny. Jak całe urządzenia brane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia nasuwa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa odnosi się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w drugie akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To zwykłe urządzenie, łatwe w jasnych cenach, wykorzystywane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę kiedy w wysokich zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także oryginalnych ulepszaczy.