Maszyna do rozklepywania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

https://www.tessa.eu/product/instalacje-odpylajace/

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych i sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w twarzy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej dawki rozbitych plastrów w czasu bliskiego czasu czasu - ok. 800 części w układu godziny, przy czym mięso nie że stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi mocno łatwa, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w charakteru zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności robiących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być oczyszczane i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na wiedzy oraz sprawdzeniu otrzymywanym od 1990 roku nakłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i szeroką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.