Krajalnica elektryczna do warzyw

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane również w fabrykach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W części firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się wiele większą wydajnością niż urządzenia dedykowane do praktyki w sklepie, gdzie wykorzystywane są sporadycznie do cięcia mniejszych ilości towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na żądanie klienta, ale jednocześnie oferowane w postaci krojonej na działach samoobsługowych.

urządzenia fiskalne kraków

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i skuteczność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki robią się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt tworzy być wiązany w końcu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wypłacana przez danie. Stanowi wtedy opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu też możemy wygodnie kroić biorąc w obecnym punktu nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części wykonane są z aluminium - elementy mające relację z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.